Известие

Collapse
No announcement yet.

Електрически проблем с 164

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Електрически проблем с 164

Здравейте, нов съм и нямам никакъв опит с Алфа Ромео. Става на въпрос за 164 2.0 тс мотор - 88г. Проблема е, че при контакт не светва нищо по таблото. Фарове, мигачи, ел. стъкла, ел. седалки, плафони - работят, стартера върти, на свещите няма искра и бензиновата помпа не се чува. Проверил съм всички предпазители - ОК са, също така сменях релетата в двигателния отсек - направи ми впечатление, че са доста окислени буксите на релетата, пръсках ги с контактен спрей - без промяна. Старият собственик спомена, че има проблем с 'някакви релета'.

Моля за съвет и евентуално някакъв менюал за инсталацията или пък схема на инсталацията. Благодаря предварително.
    Last edited by daboss; d.m.y г., 19:01.

Провери буксата на контактния ключ под волана
    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Ще я проверя, мисля си обаче, че проблема идва от друго място, понеже като дам на контакт, ел.стъкла, седалки и тн. започват да работят, като изключа контакта - спират.
      Last edited by daboss; d.m.y г., 20:04.

Comment

Всички предпазители - това включва ли и тези зад таблото с уредите?
        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Не, само в бушониерата, при двигателя на релетата и отзад при акумулатора има един. Значи и зад таблото има.

Comment

Отзад при акумулатора е за подгрева на стъклата .
            Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
            Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

Провери дали комутаторите и компютъра се захранват, бензиновата помпа трябва да върти постоянно, пусни й аварийно захранване, може по обратния път да се захранят останалите неща.
              Alfa164 T.S 148++ HP
              Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.

Comment

btw за 11 години не успях да я чуя бензиновата помпа...

Comment

На мен ми се струва, че липсва захранване на таблото и компютъра. Според мен колата ще заработи ако се намери къде е прекъснало захранването.

Зад таблото има само релета. Бушони няма.
                  Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                  Opel Astra J
                  ex:
                  Alfa Romeo 164 2.5TD
                  Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                  Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                  X